HAZ, JOC SI VOIE BUNA Oamenii din Televiziune aveau o vorba: cand ai terminat un Revelion, incepe-l pe urmatorul.
De Revelion s-a nascut Televiziunea Romana. De atunci, TVR intampina Anul Nou cu multa muzica, momente vesele, decoruri stralucitoare, nelipsitul mesaj al presedintelui tarii si la final, Perinita.
ACTORI, SCENARII, DECORURI. Aceasta a fost "reteta" de succes a Revelioanelor TVR. Pe cand studiourile Radioteleviziunii erau in str. Moli"re, Revelioanele se derulau in direct. O data cu evolutia tehnicii s-a trecut la inregistrarea lor. In fiecare an, redactorii de la "Divertisment" aduceau ceva nou programului de Revelion. Deliciul publicului l-au facut peripetiile povestite cu accent din Banie de Amza Pellea, "soparlele" lui Toma Caragiu, cupletele lui Arsinel si Stela Popescu. Fiecare episod "cu haz" avea la baza un scenariu si o regie, verificate "la sange" de "cenzorii de la CC". In televiziune existau cativa textieri - Dan Mihaescu, Mihai Maximilian, Conti Barbulescu - ale caror "schetch"-uri au intrat in "folclorul romanesc". Scenografii impodobeau platourile de filmare. Paietele, beteala stralucitoare, esarfele multicolore din pene, balerinele, costumatiile de scena iti sugerau feeria de la Moulin Rouge.
"Pe vremuri", doua erau momentele "oficiale": mesajul prezidential de la miezul noptii si Plugusorul. De la Petru Groza la Traian Basescu, toti conducatorii statului au urat, "in direct", poporului "La multi ani!". In diversele sale variante, Plugusorul era "adaptat" "realitatilor" politico-economice ale epocii.
CA LA NUNTA. Dupa 1989 si formatul programului de Revelion s-a modificat, evoluand de la varietati "de familie" pana la spectacolele in aer liber. "Veteranii" televiziunii apreciaza mai mult valoarea calitativa a vechilor Revelioane. Regizorul Stefan Marascu e de parere ca Revelioanele de azi sunt un fel de "nunti". Far