Prajituri.
Vor fi mai usoare, daca folositi faina indoita cu fecula (amidon) de cartofi.
Se scot usor dupa coacere, daca puneti pe fundul formei foaie de aluminiu.
Glazura care se intinde pe prajituri iese cu mult mai bine, daca in loc sa topiti zaharul cu apa, folositi lapte.
Prajiturile uscate nu se usuca daca le tineti intr-o cutie metalica sau intr-un borcan de sticla inchis ermetic, adaugand in vas si o bucata de zahar. Pe fundul recipientului puneti si o bucata de hartie absorbanta.
Ciocolata pentru decor trebuie data pe razatoarea mare. Fulgii obtinuti sunt foarte decorativi presarati peste prajituri.
Frisca
Se bate bine, daca o tineti la frigider pana in ultima clipa. Apoi bateti-o cu 6 lingurite de apa de la gheata si 50 g zahar.
Devine mai usoara, daca adaugati in ea un albus de ou batut spuma.
Nu se mai inmoaie, daca inainte de a o folosi o lasati sa se raceasca foarte bine. Recomandarea este ca ea sa fie batuta cu o zi inainte de intrebuintare si tinuta la rece.
Frisca se poate congela. La dezghetare, nu mai are acelasi aspect, in schimb va fi la fel de buna pentru preparatele culinare. Puneti-o la congelator intr-o sticla de plastic, cu gura in jos. Apa continuta va ingheta pe fundul recipientului, ceea ce va permite sa recuperati numai frisca. Prajituri.
Vor fi mai usoare, daca folositi faina indoita cu fecula (amidon) de cartofi.
Se scot usor dupa coacere, daca puneti pe fundul formei foaie de aluminiu.
Glazura care se intinde pe prajituri iese cu mult mai bine, daca in loc sa topiti zaharul cu apa, folositi lapte.
Prajiturile uscate nu se usuca daca le tineti intr-o cutie metalica sau intr-un borcan de sticla inchis ermetic, adaugand in vas si o bucata de zahar. Pe fundul recipientului puneti si o bucat