Leluţ Vasilescu a primit o pedeapsă de un an şi şase luni închisoare pe motiv căar fi pretins 40.000$ pentru a interveni pe lângă funcţionari din Ministerul Muncii decisă mâine când instanţa supremă va avea ultimul cuvânt în dosarul în care artistul a fost deja condamnat pentru trafic de influenţă.
Trimis în judecată de PNA, Leluţ Vasilescu a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare condiţionată a excutării pedepsei pe un termen de încercare de 3,6 ani de Tribunalul Bucureşti, sentinţa fiind menţinută şi de Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa supremă are de analizat acum atât recursul PNA, cât şi al bateristului trupei Compact. Parchetul s-a arătat nemulţumit de pedeapsă, pe care o consideră prea blândă în raport cu acuzaţia, iar Leluţ Vasilescu se consideră nevinovat.
Procurorii anticorupţie susţin că artistul, ajutat de Luminiţa ţipirig, referent de specialitate în cadrul Ministerului Muncii, ar fi pretins în februarie 2003, de la cetăţeanul german Urich Michael, 40.000$, lăsând să se înţeleagă că ar avea influenţă asupra unor înalţi funcţionari din Ministerul Muncii în vederea obţinerii aprobărilor pentru deplasarea la muncă în Germania a 49 de persoane.
Reprezentanţii PNA au susţinut în instanţă că "pericolul social concret ridicat este evidenţiat şi de modalitatea de săvârşire a infracţiunii, inculpaţii dovedind o reală preocupare pentru obţinerea foloaselor necuvenite şi, în egală măsură, dată fiind pregătirea deosebită, au fost în măsură să prevadă consecinţele săvârşirii faptei penale, dând dovadă de o moralitate îndoielnică".
Dan Bittman: Sufletul de artist l-a făcut să fie puţin neatent
Leluţ Vasilescu a acreditat ideea că suma în discuţie constituia o sponsorizare a trupei Compact. Audiat în instanţă ca martor, solistul trupei Holograf, Dan Bitman (foto), a apreciat că sufletul de artist al lui