Documente:
Dan Serban, Seful Corpului de Control CNAS, despre cum se fura
(12.12.2006) MP3
Raport al Casei de Sanatate Maramures
(12.12.2006) DOC
Pentru unii, decesul inseamna adio viata si chiar adio medicamente compensate. Altii insa figureaza ca pacienti in registrele medicilor, chiar si dupa ce au obtinut si cel din urma document: Certificatul de deces. “Aparitia” insa nu are nici o legatura cu fenomenele paranormale, ci este un obicei practicat de unii medici pentru a mai scoate un ban de la Casa de Sanatate Judeteana.
Informatia pe scurt:
Oficialii CNAS arata incompetenta unor medici, chiar si la furat: sustin ca trateaza pacienti care fie sunt morti, fie sunt plecati din tara
Un control efectuat in judetul Olt a descoperit ca 35% dintre medicii verificati raportau servicii medicale fictive.
Doua spitale, tot din Olt, au facut raportari duble in privinta serviciilor medicale prestate
Cum sa furi un contribuabil
Banii vin, fireste, de la cei care robesc, cu carte de munca. Se aduna in bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si apoi, teoretic, se intorc la contribuabil prin servicii medicale. Cei care nu cotizeaza la CNAS, printre care se numara decedatii si persoanele care si-au schimbat cetatenia, nu ar trebui sa primeasca servicii medicale, dar lucrurile nu stau intotdeauna asa.
Unii medici scriu in acte ca trateaza pacienti care au murit. Alti doctori sunt prinsi cu registrul de consultatii care nu are completate cu toate datele. Uneori lipseste semnatura beneficiarului de medicamente compensate.
Exista si cazuri in care doctorii cer bani de la Casa de Sanatate pentru analiza medicala care era deja platita de catre pacient. (vezi documentul atasat).
Diagnostic pentru decedati
“In regi