In aceasta perioada, meniurile vegetariene sunt la mare cautare. Daca experienta culinara se imbina cu retetele bucatariei chinezesti, atunci oprelistile de la "bucatele de dulce" nu mai sunt atat de grele. Iata cateva optiuni pe care ni le ofera bucatarul Yang Zeng.
Care sunt meniurile vegetariene pe care le recomandati romanilor? Noi punem la dispozitie o varietate de meniuri de acest fel. Toti cei care au venit aici au fost foarte satisfacuti, tocmai pentru ca au avut de unde alege. Realizam meniuri care imbina legume romanesti - cum sunt printre altele ciupercile, telina, ardeiul gras - cu legume aduse chiar din China.
Meniurile pe care le preparati sunt pregatite intocmai ca in China sau sufera schimbari, in functie de preferintele culinare ale romanilor? Meniurile sunt adaptate in functie de preferintele europenilor, in general. Sosurilor, care in mod normal sunt foarte picante, li se adauga mai putine condimente. De obicei ne pliem dupa preferintele fiecaruia, pastrand linia originara. Oricum, la masa sunt servite trei tipuri de sosuri - dulce-acrisor, picant sau de soia - astfel incat fiecare alege ceea ce-i place.
Care sunt preparatele vegetariene chinezesti pe care le prefera romanii in mod deosebit? Incearca toate preparatele noastre vegetariene: ciuperci cu bambus, tofu cu sos brun, seminte de pin cu mazare, alune kaju cu telina, legume in patru culori. Lista poate continua cu o multitudine de preparate pe care clientii le aleg o data si dupa aceea revin.
In ce fel de vase se servesc aceste preparate? In primul rand, in vase chinezesti. Toate vasele noastre sunt aduse din China: de la cele din bambus pana la cele din caolin.
Legume in vas de bambus Ingrediente: bambus, urechi de lemn, ciuperci romanesti, ardei gras rosu si verde, salata chinezeasca, morcov, ceapa, condimente, ulei. Preparare: Se amesteca ingredient