Deşi am scăpat de termene stricte, fiindcă cele mai multe solicitări ale Comisiei Europene au trebuit să fie îndeplinite înantea datei aderării, au mai rămas de rezolvat mai multe probleme pentru a ne putea raporta la standardele europene. Unele au fixate termene limită, altele se află pur şi simplu pe lista de priorităţi, pentru a fi soluţionate în cel mai scurt timp. În următoarele şase luni, până la viitorul raport, priorităţile din domeniul Justiţiei
Deşi am scăpat de termene stricte, fiindcă cele mai multe solicitări ale Comisiei Europene au trebuit să fie îndeplinite înantea datei aderării, au mai rămas de rezolvat mai multe probleme pentru a ne putea raporta la standardele europene. Unele au fixate termene limită, altele se află pur şi simplu pe lista de priorităţi, pentru a fi soluţionate în cel mai scurt timp.
În următoarele şase luni, până la viitorul raport, priorităţile din domeniul Justiţiei sunt:Creşterea gradului de transparenţă şi eficienţă a actului de justiţie, prin consolidarea capacităţii şi responsabilităţii Consiliului Superior al Magistraturii. Ministerul Justiţiei a stabilit un calendar de redactare a noilor coduri de procedură civilă şi penală. Înfiinţarea Agenţiei de Integritate, a cărei atribuţie să fie verificarea averilor, incompatibilităţilor şi a potenţialelor conflicte de interese a demnitarilorContinuarea progreselor în procesul de investigare cu imparţialitate a faptelor de mare corupţie. Comisia Europeană a menţionat în raportul din septembrie că „acrescut numărul şi calitate investigaţiilor imparţiale privind acuzaţiile de corupţie la nivel înalt”, iar DNA trebuie să continue investigaţiile imparţialeContinuarea măsurilor de prevenire şi combatere a corupţiei, în special în cadrul structurilor administrative la nivel local.
În domeniul Agriculturii trebuie să urmărim un calenda