La sfarsitul lunii, toti angajatii Nicolina SA vor fi trimisi acasa, prin desfacerea contractului de munca. In acest moment, fabrica ieseana mai are doar 66 de angajati, care nu fac altceva decat sa pazeasca si sa intretina utilajele care mai exista. Fabrica ieseana a ramas doar cu atat de putini oameni dupa ce 100 de angajati au plecat la data de 1 octombrie in somaj, beneficiind in schimb de salarii compensatorii, conform reglementarilor legale in vigoare.
Cuantumul salariilor compensatorii va depinde de vechimea in munca a salariatilor care vor parasi Nicolina SA. Cei 66 de salariati care mai sunt in prezent la Nicolina SA ar fi trebuit sa plece dupa data de 1 decembrie, data la care se preconiza vanzarea activelor. Cum acest lucru nu s-a intamplat, angajatii vor mai ramane pana la sfarsitul anului. In modelul contractului de vanzare-cumparare a activelor, salariatii sustin ca este stipulat ca acei care cumpara trebuie sa angajeze fostii salariati de la Nicolina SA. Daca acestia refuza, atunci vor lua de pe piata libera. In acelasi timp, angajatii Nicolina SA asteapta vanzarea, stabilita la doar jumatate din valoarea activelor. La data de 30 iunie 2006, datoriile Nicolina SA, doar la bugetul de stat, sunt de 296,22 miliarde lei (29,622 milioane RON), echivalentul a 8,46 milioane Euro. In aceasta situatie, AVAS a decis sa vanda activele la jumatate din pretul initial, iar statul roman ramane cu o gaura de un milion Euro. Pretul initial a fost de 15 milioane Euro, iar vanzare poate avea ca pret de referinta doar 7,5 milioane Euro.
La sfarsitul lunii, toti angajatii Nicolina SA vor fi trimisi acasa, prin desfacerea contractului de munca. In acest moment, fabrica ieseana mai are doar 66 de angajati, care nu fac altceva decat sa pazeasca si sa intretina utilajele care mai exista. Fabrica ieseana a ramas doar cu atat de putin