Se zice ca exista un pol de putere in PSD si i se spune „Grupul de la Cluj“. Se zice ca acest grup este puternic, functioneaza ca o „eminenta cenusie“ care trage sfori in PSD si in tara si care impune prin manevre sociologice oculte politicieni la Bucuresti. De fapt, „Grupul acesta de la Cluj“ lupta pentru social-democratie si impotriva „miticilor“. Iar „miticii“ sint bucurestenii, peste capul carora isi permit sa puna lideri. Acest grup ar fi inzestrat cu insusiri extraordinare printre care „capacitatea de a face strategii si analize“, ar putea citi viitorul in sondaje de opinie si ba „ia haturile din mina lui Geoana“, ba-l mina pe acesta in lupta spre victoria impotriva miticismului si a iliescianismului. Mai mult, la un moment dat se vorbea de o alianta transpartinica in care era inclus si liderul democratilor, Emil Boc. O adevarata enclava de lupi tineri clujeni care conspira de zor impotriva regatenilor.
La o privire mai atenta avem surpriza sa descoperim ca „grupul“ acesta „de la Cluj“ este mai degraba o pereche. O pereche formata din fostul ministru al Administratiei si Internelor, Ioan Rus, inginer, si un fost ministru la Propaganda (Informatii Publice), Vasile Dancu, ideolog, sociolog... Ca sa fim corecti, trebuie sa-l mentionam ca parte a grupului de la Cluj si pe Vasile Puscas, fost la Integrare si profesor la UBB. Dar acesta din urma nu prea se amesteca in invirtelile politice, asa ca, din punct de vedere politic, acolo, la Cluj, avem cel mult o pereche si jumatate. Ar mai fi si Ilie Sarbu (fost ministru la Agricultura) prieten cu clujenii, dar el este din Banat.
De ce ori de cite ori se vorbeste despre constructie politica in PSD un loc aparte ii este rezervat perechii de la Cluj?
Se pare ca nimic nu misca fara ei, ca au reusit sa-si impuna punctul de vedere si detin o majoritate confortabila in rindul vicepresedintilor