Dupa ce ai urmarit cateva meciuri in Pride, luptele din K1 par niste jocuri nevinovate de copii. Nici nu se poate altfel, avand in vedere faptul ca sportivii pot lupta atat in picioare, cat si la sol, se permit lovituri repetate de genunchi in cap sau de cot, acestea din urma doar la nivelul corpului.
In Pride, un luptator trebuie sa fie bun atat in picioare, cat si la sol. Dupa ce ai urmarit cateva meciuri in Pride, luptele din K1 par niste jocuri nevinovate de copii. Nici nu se poate altfel, avand in vedere faptul ca sportivii pot lupta atat in picioare, cat si la sol, se permit lovituri repetate de genunchi in cap sau de cot, acestea din urma doar la nivelul corpului.
Meciurile dureaza 20 de minute (trei reprize impartite astfel: 10 minute prima, iar urmatoarele doua cate cinci minute fiecare, cu o pauza de doua minute intre ele). Desi neavizatii considera ca in Pride este prea multa violenta, ca luptele seamana foarte mult cu bataile de strada sau ca participantii nu sunt decat niste brute insetate de sange, lucrurile nu stau deloc asa. Luptele se desfasoara dupa cateva reguli foarte stricte, arbitrul opreste oricand lupta cand simte ca unul dintre combatanti nu se mai pot apara, iar sportivii, adevaratii gladiatori ai secolului XXI, sunt departe de a fi niste animale fara minte.
Multi dintre ei gestioneaza diferite afaceri si isi petrec majoritatea timpului in sala, antrenandu-se in stiluri diferite (crossing training), intrucat aceasta este modalitatea cea mai buna de a rezista si mai ales de a te impune in sistemul MMA (Mixed Martial Arts).
Pentru protectia sportivilor, in competitiile de acest gen sunt interzise loviturile in coloana vertebrala, in spatele capului, sub centura, precum si loviturile cu capul. De asemenea, este interzisa aplicarea unor chei asupra degetelor de la maini sau picioare.
Diferente. Spre deosebire de