Fostul deputat PD de Cluj, Adrian Gurzau, este prins in mijlocul scandalului existent la Baia de Aries (judetul Alba) intre conducerea fostei exploatari miniere "Ariesmin" SA si primarul PSD Silviu Marzan.
Gurzau, in prezent consilier local in Cluj-Napoca, a achizitionat, impreuna cu un alt om de afaceri clujean, cateva active ale fostei mine prin intermediul unei licitatii organizate de Primarie, insa, desi a platit banii, nu poate intra in posesia constructiilor deoarece "Ariesmin" contesta in instanta procedura de vanzare a spatiilor.
Activele scoase la licitatie au fost "sechestrate" de Primaria Baia de Aries in urma cu doi ani, imediat dupa inchiderea exploatarii miniere, in contul datoriilor de 13 miliarde lei vechi ale societatii fata de bugetul local. Licitatia a avut loc la inceputul lunii noiembrie a acestui an.
Clujenii Adrian Gurzau si Horea Chirtes au achizitionat fostele grupuri sociale, aflate in imediata apropiere a intrarii in mina. Alti doi oameni de afaceri din Baia de Aries au cumparat alte active, unde intentioneaza sa deschida o fabrica de mobila, respectiv sa amenajeze birouri pentru propriile societati comerciale.
Primaria a vandut activele fara terenurile pe care sunt construite, care nu sunt in proprietatea "Ariesmin", si, in consecinta, nu au putut fi puse sub sechestru. Primaria a obtinut, in urma tranzactiei, suma de 1,7 miliarde lei vechi.
Dupa finalizarea licitatiei, conducerea "Ariesmin" a contestat in instanta legalitatea demersului, motivele invocate de directorul fostei exploatari miniere, Sorin Onea, referindu-se la pretul mic la care s-au vandut activele, nepublicarea in presa a anuntului de vanzare, situatia juridica in care se afla terenul, dar si modul in care a fost intocmit procesul-verbal de sechestru in urma cu