Primul ministru incearca sa-si intareasca pozitia pusa in pericol prin plecarea conservatorilor de la guvernare chiar printr-un aranjament cu acestia. Calin Popescu Tariceanu pare tentat sa intre in proiectele imaginate de Dan Voiculescu, gandindu-se mai mult la stabilitatea fotoliului pe care il ocupa decat la viitorul partidului sau, care scade vazand cu ochii de la un sondaj la altul.
Presedintele conservatorilor a readus recent in discutie necesitatea formarii unei aliante social-liberale din care sa faca parte PNL, PC si PSD. Social-democratii au anuntat insa ca deocamdata nu sunt interesati de niciun fel de aliante, in vreme ce PNL sustine oficial ca ar fi respins initiativa PC, dar discuta pe dedesubt tot felul de variante.
Dan Voiculescu a mai cochetat cu liberalii si inaintea alegerilor din 2004, cand a pus la bataie pentru campania electorala trustul sau de presa, cumparand in schimb locuri pe listele parlamentare. In cele din urma, Voiculescu a preferat oferta PSD pentru ca era mai generoasa.
Mai devreme sau mai tarziu, conservatorii ar putea sa faca targul cu liberalii, mai ales ca intre timp cele doua formatiuni si-au descoperit o serie de interese legate de clientele si aranjamente comune, iar trustul mediatic fondat de seful PC a devenit mult mai puternic.
Calin Popescu Tariceanu are nevoie de voturile conservatorilor in Parlament si de imagine buna in mass-media, iar in contrapartida accepta hachitele PC-ului, oricare ar fi ele, inclusiv cea de promovare a legii privind reducerea Taxei pe Valoarea Adaugata la alimentele de baza, pe care toti finantistii cu scaun la cap au respins-o ca nefezabila, dar pe care PNL a promis sa o sustina in schimbul
voturilor pentru buget, impreuna cu legea pentru neimpozitarea profitului investit, in asa fel incat in cele din urma programul electoral al PC va fi