Cei mai pricepuţi măcelari din judeţ îşi vor măsura priceperea într-o confruntare de Ignat. Săptămâna viitoare, în comunele Bran şi Moeciu va avea loc evenimentul „Obiceiuri de Crăciun în judeţul Braşov”, în cadrul căruia 12 echipe din tot atâtea localităţi din judeţul Braşov se vor întrece în pregătirea porcului. Acum se va tăia porcul pentru ultima oară în stil românesc. Fiecare echipă îşi va tăia porcul în curtea unei pensiuni şi tot acolo îl va prepara. Echipele sunt din localităţile Apaţa, Bran, Buneşti, Homorod, Moeciu, Ormeniş, Prejmer, Săcele, Sâmbăta, Şinca Nouă, Tărlungeni şi Vama Buzăului. Joi vor fi premiaţi, pe lângă echipele care vor face cele mai bune preparate, şi primarii cei mai gospodari din judeţ. Toate produsele care vor fi făcute în acest concurs vor fi împărţite apoi famililor cu venituri mici din judeţ.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Braşov, Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov şi Centrul pentru Conservarea şi Valorificarea Tradiţiei Populare Braşov. Cei mai pricepuţi măcelari din judeţ îşi vor măsura priceperea într-o confruntare de Ignat. Săptămâna viitoare, în comunele Bran şi Moeciu va avea loc evenimentul „Obiceiuri de Crăciun în judeţul Braşov”, în cadrul căruia 12 echipe din tot atâtea localităţi din judeţul Braşov se vor întrece în pregătirea porcului. Acum se va tăia porcul pentru ultima oară în stil românesc. Fiecare echipă îşi va tăia porcul în curtea unei pensiuni şi tot acolo îl va prepara. Echipele sunt din localităţile Apaţa, Bran, Buneşti, Homorod, Moeciu, Ormeniş, Prejmer, Săcele, Sâmbăta, Şinca Nouă, Tărlungeni şi Vama Buzăului. Joi vor fi premiaţi, pe lângă echipele care vor face cele mai bune preparate, şi primarii cei mai gospodari din judeţ. Toate produsele care vor fi făcute în acest concurs vor fi împărţite apoi famililor cu venituri mici din judeţ.
Evenimentul este organizat