Salata de heringi cu oua.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 ml smantana acrisoara, 4 linguri iaurt natural, 1 mar mare rosu, 4 fileuri de hering taiate cubulete, 1 ceapa verde taiata rondele subtiri, sare, piper negru macinat. Pentru garnisit: patrunjel verde tocat, 2 oua fierte (tari) taiate felii, codite de ceapa verde taiate rondele.
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron smantana cu iaurtul si se incorporeaza merele - curatate de coaja - taiate mai intai in sferturi si pe urma felii. Se adauga cubuletele de peste si ceapa si se amesteca bine, dar usor. Se gusta salata de sare si piper, se acopera cu un capac si se tine la rece.
Se aranjeaza patrunjelul verde tocat pe marginile unui platou (de jur imprejur), se rastoarna salata (amestecata inca o data) la mijloc. Se garniseste cu feliile de ou si cu rondelele de codite de ceapa verde si se serveste imediat.
Supa de pasare cu ou si lamaie
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 l zeama concentrata de pasare, 1 piept de pui, 2 oua, 2 linguri zeama de lamaie, coaja rasa de la 1/2 lamaie, 6 linguri orez cu bobul lung, fiert, sare, piper negru macinat, 2 linguri patrunjel verde tocat marunt.
Mod de preparare:
Se fierbe pieptul de pui circa 15-20 de minute in zeama concentrata (Knorr+apa) pana ce se desprinde carnea de pe os.
Se scoate din apa, se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama printr-o sita deasa intr-o oala curata. Se curata de pielita si oase pieptul fiert si se taie felii subtiri.
Se bat ouale cu zeama si coaja de lamaie si se incorporeaza 1 lingura de zeama, amestecand puternic.
Restul de zeama se da in clocot, se ia de pe foc si se incorporeaza, pe rand, orezul fiert, feliile de carne si ouale batute. Se gusta supa de sare si piper si se mai lasa 3-4 minute la foc foarte mic, amestecand intruna, pana ce se infie