Doi sefi de sectii din cei noua carora Ministerul Sanatatii nu le mai da voie sa ocupe functii pentru ca au depasit varsta de 65 de ani au dat in judecata Spitalul Clinic Judetean nr.1 din Timisoara pentru a-si recastiga posturile. Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara (UMF) trebuia sa propuna inlocuitori, insa Senatul universitar a decis sa ii sprijine tot pe cei demisi.
Rectorul UMF, Stefan Dragulescu, a motivat ca schimbarea s-a facut fara a fi consultat Senatul si de aceea a cerut Ministerului Sanatatii sa revina asupra gestului de a-i lasa fara functii.
"Nu s-a procedat corect. Daca dorea sa ii schimbe, trebuia sa ia legatura cu noi si sa se argumenteze motivele demiterii. Trebuia sa spuna si omului daca nu are calitatile manageriale necesare pentru a coordona o clinica", a mai spus Dragulescu.
"Parintele" fertilizarii in vitro, Ioan Munteanu, fost sef de sectie la Clinica de Obstetrica-Ginecologie "Bega", si Gheorghe Gluhovschi, care a condus sectia de Nefrologie, cer anularea dispozitiei prin care le inceteaza mandatul, motivand ca managerul spitalului nu avea calitatea de a cere ministrului acordul pentru mentinerea sefilor de sectii in functie.
Ei se bazeaza pe faptul ca membrii Academiei Romane pot sa fie mentinuti pana la 70 de ani in functiile de sefi de sectii. Aparatorii profesorilor reclama si ca decizia de schimbare din functie trebuia luata dupa consultarea cu Colegiul Medicilor.
Consilierul juridic al spitalului, Madalina Sauca, a invocat Legea 95/2006, care precizeaza ca academicienii pot ocupa functii medicale, deci pot practica aceste meserii pana la implinirea varstei de 70 de ani. Conducerea spitalului a precizat ca a actionat conform legii.
"Daca vor castiga in justitie si daca au recomandarea