Tribunalul Dambovita, Sectia Civila a dat castig de cauza reprezentantilor Centrului International Ecumenic Bucuresti, fondatorul Bancii Internationale a Religiilor, impotriva sentintei civile nr. 705 din 19 iulie 2006, pronuntata de Judecatoria Pucioasa in dosarul 1094/2005.
Sentinta Tribunalului Dambovita, prin care se constata nulitatea absoluta a actelor de executare intocmite de reprezentantul lichidatorului judiciar SC Moore Stephens Bucuresti (fosta Reconversie si Valorificare Active) - Dumitru Tinca -, asupra bunurilor presupuse a fi apartinut Bancii Internationale a Religiilor, este definitiva si irevocabila.
In fapt, instanta din Dambovita a admis recursul declarat de Uniunea Nationala pentru Concordie Romana, cu sediul in comuna Vulcana Bai, si de Centrul International Ecumenic impotriva sentintei Judecatoriei din Pucioasa, intimati fiind Banca Internationala a Religiilor prin lichidator SC Moore Stephens Bucuresti (RVA) si Ioan Razvan Sbarcea, persoana care a cumparat parte din bunurile lichidate de RVA si care apartineau de drept Centrului International Ecumenic.
In consecinta, Tribunalul Dambovita a modificat sentinta civila atacata, constatand nulitatea absoluta a actelor de executare intocmite de lichidatorul judiciar.
Necompetentele Tribunalului Bucuresti si ale judecatorului
La procesul incheiat la data de 23 noiembrie, reprezentantul Centrului International Ecumenic, Ion Popescu (fostul presedinte al Consiliului de Administratie al BIR), a depus la dosar concluzii scrise, solicitand admiterea recursului, casarea sentintei instantei de fond (Judecatoria Pucioasa) si constatarea nulitatii absolute a actelor juridice, precum si a operatiunilor de lichidare indeplinite in temeiul acestei sentinte de catre lichidatorul Reconversie si Valorificare Active.
"Tot din ansamblul probelor rezulta fara echivoc f