Suparati si ingrijorati ca si anul 2007 va aduce un contract in care veniturile nu vor acoperi cheltuielile, medicii de familie braileni au hotarit, in cadrul sedintei festive a Societatii de Medicina Generala / Medicina de Familie Braila sa faca un protest. "Protestul se bazeaza pe experienta anului 2006, cind, fara sa stim valoarea punctului, prin acte aditionale repetate am fost obligati sa muncim pe aceeasi valoare a punctului ca in 2005, in conditiile in care cheltuielile de functionare a cabinetelor au crescut de 2-3 ori. Anuntarea la timp a valorii punctului si negocierea unei valori realiste cu reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania sint conditii obligatorii, pe care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate trebuie sa le respecte, in calitate de reprezentant al asiguratilor, daca doreste ca, incepind cu 3 ianuarie 2007, sa le asigure acestora continuitatea asistentei medicale. Medicii de familie isi rezerva dreptul ca, incepind cu 3 ianuarie 2007, sa nu mai desfasoare activitate medicala in conditii pe care nu le cunosc sau dezavantajoase din punct de vedere financiar", ne-a declarat dr. Ileana Brinza, presedinte al SMGMF Braila.
Potrivit sursei citate, aceasta atitudine a fost asumata in cadrul sedintei Consiliului National al Colegiului Medicilor din Romania, din 15 decembrie 2006.
Colegiul National al Medicilor vine in ajutorul protestatarilor
Pentru a veni in sprijinul medicilor din asistenta medicala ambulatorie, la nivelul Colegiului National al Medicilor a fost organizata o conferinta de presa, in cadrul careia presedintele CMR, prof. dr. Mircea Cinteza a prezentat principalele motive de nemultumire ale medicilor din asistenta medicala ambulatorie: intentia CNAS de a delega medicilor responsabilitatea verificarii calitatii de asigurat al pacientilor tratati, cu amenintarea ca suma aferent