Desi atat Cardul European de Sanatate, cat si asigurarea medicala privata pentru calatorii in strainatate sunt instrumente de acoperire a cheltuielilor medicale, intre acestea exista diferente fundamentale, transmite un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. In acest context, Cardul European de Sanatate, de care romanii vor beneficia odata cu aderarea la Uniunea Europeana, nu va putea inlocui asigurarile pentru calatorii in strainatate.
Astfel, Cardul European de Sanatate este valabil doar in Spatiul Economic European plus Elvetia, spre deosebire de asigurarile medicale private pentru calatorii care pot fi valabile in oricare stat al lumii in functie de nevoile persoanei care se asigura.
De asemenea, cardul poate fi folosit doar daca posesorul se adreseaza unui furnizor de servicii medicale acoperit de sistemul de securitate sociala potrivit legii din statul gazda.
Cardul European de Sanatate are o actiune limitata, tipurile de ingrijiri suportate fiind „prestatiile in natura care devin necesare pe motive medicale in timpul sederii in alt stat membru, tinand cont de natura prestatiilor si de durata de sedere preconizata".
"Spre deosebire de card, o asigurare medicala privata acopera suplimentar: cheltuielile aferente repatrierii sanitare, cheltuielile cu repatrierea in caz de deces, toate cheltuielile de spitalizare, accidentele de orice fel intamplate in perioada sederii pe teritoriul tarii respective, alte cheltuieli medicale", aminteste CSA.
Desi atat Cardul European de Sanatate, cat si asigurarea medicala privata pentru calatorii in strainatate sunt instrumente de acoperire a cheltuielilor medicale, intre acestea exista diferente fundamentale, transmite un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. In acest context, Cardul European de Sanatate, de care romanii vor beneficia odata cu aderarea la Uniunea E