Carnea de porc nu este la mare cautare in aceste zile in Banie, din cauza preturilor piperate practicate de magazine, dar si a interdictiei de vânzare a porcilor vii in oras. Pentru ca zilele care ne despart de sarbatoarea Craciunului pot fi numarate pe degete, craiovenii s-au grabit, inca de la inceputul week-end-ului trecut, sa isi aprovizioneze camara. In speranta ca vor evita, cel putin in acest an, cozile, oamenii au decis sa dea o raita prin piete si magazine, pentru a vedea preturile. Daca in cazul produselor de patiserie, ornamentelor sau legumelor si fructelor, cumparatorii au fost nevoiti sa piarda câteva zeci de minute, la cozi, pentru a lua ce doresc, nu acelasi lucru s-a intâmplat in cazul carnii de porc. In hala de carne, situata in Piata Centrala, batea vântul, doar câteva persoane aratându-se interesate sa scoata bani din buzunar ca sa puna pe masa de Craciun o bucatica de porc. 70 de mii de lei examenul trichineloscopic Dezamagiti de situatie erau atât vânzatorii, ingrijorati de numarul mic de clienti, cât si craiovenii care sustineau ca sumele afisate sunt prea mari. „Am trecut doar sa vada cam cât costa un kilogram de muschi de porc. Variaza in jurul a 160.000 de lei, dar nu cred ca o sa cumpar. Sumele, la acest sortiment de carne, sunt destul de mari si nu voi lua mai mult de trei kilograme. Probabil au mai crescut preturile si pentru ca nu se mai vând porci vii in Craiova“, a spus Veronica Eftimie, pensionara. Pe de alta parte, Nicusor Mirsu, asistent veterinar in cadrul Circumscriptiei sanitar-veterinare nr. 3 din Piata Centrala, a precizat ca, din experienta anilor trecuti, fluxul cel mai mare de cumparatori de carne de porc va fi in aceasta saptamâna. „Pâna acum am avut cam 20-30 de persoane pe zi, insa in urmatoarele trei zile ar trebui sa vina in jur de 150, sa testeze carnea. Nu am depistat pâna astazi (vineri - n.r.) nici un caz de animal