Cei 16 deputati si opt senatori liberali sustinatori ai gruparii Stolojan-Stoica au demisionat ieri din PNL. Desi acum sunt parlamentari independenti, senatorul Gheorghe Flutur a explicat ca ei "se considera parte legitima a Aliantei D.A.". "Ne vom consulta cu PD, partenerii nostri, pentru a sustine unele dintre proiectele din programul de guvernare", a adaugat fostul ministru liberal. Intrebat daca parlamentarii demisionari vor sustine o eventuala motiune de cenzura, el a spus ca nu exclude o astfel de varianta. "Depinde cine o depune si pe ce tema. Vom analiza, de la caz la caz", a declarat Flutur.
Daca in luna ianuarie PLD va fi inregistrat ca partid politic, va avea in Parlament 28 de membri, intrucat celor 24 de demisionari li se alatura Mona Musca, Cristian Boureanu, Raluca Turcan, exclusi din PNL, dar si Ioan Stoica, fost deputat PRM. In aceste conditii, PLD poate activa la Camera Deputatilor cu un grup parlamentar, intrucat conditia este ca "grupul sa fie cel putin 10 deputati care au candidat in alegeri pe listele aceluiasi partid politic". La Senat insa acest lucru nu este posibil, desi platformistii au mai mult de sapte senatori, cat este numarul minim necesar. Articolul 16 din Regulamentul de functionare a Senatului prevede ca este interzisa "formarea unui grup parlamentar care sa reprezinte sau sa poarte denumirea unui partid, a unei aliante electorale sau aliante politice ce nu a obtinut mandate de senator in alegeri". Initial, platformistii au anuntat ca nu vor demisiona din PNL decat atunci cand PLD va fi inregistrat in Monitorul Oficial. Ieri, senatorul Flutur a explicat ca s-au razgandit intrucat vor sa isi canalizeze toate energiile spre proiectul liberal-democrat.
Cei 16 deputati si opt senatori liberali sustinatori ai gruparii Stolojan-Stoica au demisionat ieri din PNL. Desi acum sunt parlamentari independenti, senatorul Gheorghe Flut