Peste 2.000.000 de lei au fost cheltuiţi, până în acest moment, pentru ancheta şi procesul năruirii Fondului Naţional de Investiţii. Ioana Maria Vlas a „adulmecat“, zilele trecute, parfumul vieţii în libertate. Pentru prima dată de când se află în detenţie, ea a cerut să fie scoasă din arest. Dorinţa nu i-a fost îndeplinită. Vlas este singura persoană arestată în scandalul privind dezastrul provocat de căderea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), un d
Peste 2.000.000 de lei au fost cheltuiţi, până în acest moment, pentru ancheta şi procesul năruirii Fondului Naţional de Investiţii.
Ioana Maria Vlas a „adulmecat“, zilele trecute, parfumul vieţii în libertate. Pentru prima dată de când se află în detenţie, ea a cerut să fie scoasă din arest. Dorinţa nu i-a fost îndeplinită. Vlas este singura persoană arestată în scandalul privind dezastrul provocat de căderea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), un dosar celebru, complicat şi costisitor.
Date statistice care să clasifice procesele din România în funcţie de cheltuielile pe care le-au necesitat acestea nu există. Oameni abilitaţi – procurori, judecători, avocaţi ori jurişti – spun însă că procesul FNI s-ar plasa pe primul loc într-un astfel de top.
După ce, în acest caz, Parchetul General a cheltuit pentru urmărirea penală 700.000 de lei, în primă fază a procesului, care a început la Tribunalul Municipiului Bucureşti, s-au mai dus alţi 400.000 de lei. Atunci, timp de două săptămâni, aproximativ 1.000 de grefieri de la tribunal, dar şi de la judecătorii au scris, de mână, peste 130.000 de citaţii. S-a lucrat în foc continuu, inclusiv în week-end. Grefierii au primit însă bani pentru orele suplimentare. În 2005, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au dat verdictul. Ioana Maria Vlas a fost condamnată la 20 d