Circa 20 de patroni din unitatile de alimentatie publica din Campia Turzii au fost prezenti la o intalnire cu reprezentantii APC Campia Turzii si cei ai OPC Cluj. Acestia si-au spus oful: angajatii le pleaca in strainatate, taxele ii sufoca, iar controalele nu ii lasa sa „traiasca”.
Reprezentantii OPC au oferit sfaturi in fiecare problema ridicata de patroni, mai putin cu angajatii, cu care au spus ca nu ii pot ajuta.
Discutiile purtate cu reprezentantii Protectiei Consumatorului au fost destul de „dezghetate”. Oamenii au protestat impotriva controalelor dese si a amenzilor, care in multe din cazuri sunt destul de mari. Acestia explicau ca pentru o simpla abatere, un patron de lant de magazine alimentare, primeste o amenda inmultita cu numarul de magazine pe care le are. Patronii de la baruri, restaurante si hoteluri se plang de angajati.
„Angajatul este nepasator, ne lasa balta”
Multi dintre patroni au aratat ca unele amenzi pe care le iau sunt din neatentia angajatilor, mult prea nepasatori. Unul dintre nemultumirile acestora ar fi salarul. Iar atunci cand nu le convine ceva isi lasa balta serviciul:”Daca ii fac observatie ma lasa balta si zice ca se duce in Spania la lucru!”, spune o patroana nemultumita.
La brutarii, reclamatiile care apar in privinta gramajului painii sau a altor produse, se pun tot pe seama angajatului iresponsabil sau pur si simplu nepasator: ”Va dati seama ca nu este interesul meu, ca patron, sa faca painea cu 200 de grame mai mica. Cu ce as fi eu mai castigat?”, a spus patroana unei brutarii.
Ne omoara controalele si taxele
Patronii din unitatile de alimentatie publica se plang de prea multe controale. Unul vine si altul pleaca. Iar atunci cand vine Garda Finaciara in oras, la toti „li se ridica parul in cap”. Nu pleaca niciodata fara o amenda cat de mica, pentru ca asa sunt ei