La Braila, incepind cu anul 1994, a fost infiintata o Bursa de Marfuri Generale, care s-a dorit a fi continuatoarea Bursei Cerealelor, bursa care a functionat in perioada interbelica. Din pacate, la vremea la care s-a incercat acest experiment, notiunea de bursa era una necunoscuta intr-o Romanie de-abia iesita din comunism.
Bursa a fost conceputa ca o societate comerciala pe actiuni, avea 50 de actionari si o durata de functionare nelimitata, sediul social aflindu-se in Piata Traian. Desi, teoretic bursa trebuia sa fie un barometru al economiei de piata, aceasta institutie nu a functionat corespunzator. Din datele care exista la Registrul Comertului, rezulta ca Bursa Generala de Marfuri a Brailei este inca in functiune, dar mandatul cenzorilor este expirat, iar bilantul contabil anual nu a mai fost depus la Registrul Comertului din anul 2003. Totodata, data la care s-a efectuat ultima inregistrare la Registrul Comertului este 01.07.2005.
Ce s-a intimplat cu bursa? Unul dintre actionarii principali care au investit in aceasta, Gheorghe Caruz, declara: "Autoritatile locale trebuia sa se implice mai mult in sprijinirea activitatilor bursei. Eu am fost cel care in 1994 am avut initiativa organizarii unei burse, pentru ca si orasul nostru sa aiba o Bursa. Pe bursa au jucat atit firme particulare, cit si intreprinderi agricole de stat. Directorii acestora din urma veneau la noi si declarau ca vind griul, de exemplu, cu 3.000 de lei pe kg, dar in realitate acestia il vindeau la un pret mai mic, de 2.500 de lei". Din aceasta diferenta de pret, multi dintre ei isi luau comisioane destul de grase.
In mod normal, la orice bursa din lume toate preturile sint la vedere, si orice tentativa de a vinde marfurile la alte preturi decit cele declarate in mod oficial se considera ilegala. In privinta desfasurarii sedintelor cu actionarii, acele Adunari