Desi am fi dorit sa incepem aceasta retrospectiva, asa cum era si firesc, cu primarul municipiului, Constantin Cibu, acesta nu a dorit sa stea de vorba cu reporterii nostri, motivind de fiecare data ca are prea mult de lucru, cu toate ca ar fi fost o oportunitate de a prezenta brailenilor punctul sau de vedere despre activitatea desfasurata in acest an si despre rezultatele obtinute. Speram totusi ca o va face, deoarece brailenii asteapta sa afle cum considera primarul Cibu ca a decurs acest an, atit din punct de vedere adminsitrativ, cit si politic.
Pentru viceprimarul Lucian Tilea, anul care e pe sfirsite a insemnat multe schimbari si un volum de munca mult mai mare. Asa cum ne-a declarat chiar acesta, din punct de vedere al administratiei publice, responsabilitatile sale au crescut de la 1 ianuarie 2006, in momentul in care primarul Constantin Cibu, in urma unor neintelegeri cu celalalt viceprimar, Daniela Vasioiu, a decis sa ii ia acesteia din atributiuni si sa i le plaseze lui Tilea.
Salubrizarea - cel mai mare stres
Referitor la activitatile pe care le are in acest moment in coordonare vicele Tilea, acesta ne-a declarat ca, de departe, cea mai stresanta este cea privind salubrizarea orasului: "1 iunie a fost un moment de cotitura. La Braila salubrizare s-a facut intotdeauna haotic si pe linga lege. Solutia ar fi organizarea unei licitatii internationale si introducerea unei taxe de habitat. Adica sa se scoata tariful de salubrizare si sa se introduca taxa, care s-ar plati o data pe an sau de doua ori si care ar fi mai mica. Taxa ar fi ca amenzile pe care trebuie sa le platesti inainte de a plati impozitul si atunci nu ar mai fi probleme cu stringerea ei". Totodata, acesta s-a aratat multumit de faptul ca a reusit cel putin sa mai tina sub control haldele ilegale de gunoi, dar si modul de depoz