Pentru cine nu are chef sa faca Revelionul acasa sau nu-si permite unul la munte, exista varianta "restaurant". Restaurantele din Braila au inceput sa se pregateasca pentru noaptea dintre ani, punind la dispozitia clientilor numeroase specialitati atit romanesti, cit si cu specific strain. Locuri se mai gasesc, dar destul de putine - mai ales la localurile cu renume din oras, la care rezervarile au inceput cu mult timp inainte. Pentru un Revelion la restaurant, un cuplu trebuie insa sa plateasca intre 240 si 500 RON.
Unul dintre restaurantele care vor organiza un Revelion cu specific strain este "ASK", situat pe str. Mihai Eminescu, vizavi de Teatrul "Maria Filotti", care pune la dispozitia clientilor specialitati turcesti. Meniul costa 1.500.000 lei vechi de persoana, printre mincarurile care vor fi servite se numara rosiile liptaur cu crema de brinza, tartinele cu brinza picanta si icre, saramura din pulpe de pui, ca desert putindu-se servi salata de fructe si Seker Pare, care este o prajitura specific turceasca. Restaurantul pune la dispozitia clientilor 120 de locuri, din care pina la inceputul acestei saptamini nu fusese ocupat niciunul ocupat niciunul.
Daca preparatele straine nu sint pe placul brailenilor, acestia se pot duce sa petreaca la alte restaurante care le pun la dispozitie meniuri cu specific romanesc.
La restaurantul "Crazy Pizza&Grill", situat pe str. Republicii, meniul de Revelion costa 200 de lei noi si contine piept de pui umplut cu ciuperci, rulada din carne de vita, cascaval, masline, rosii, castraveti, salata verde. Printre gustarile calde se numara pastravul umplut cu legume si ciuperci, cartofi natur, pui mixt la gratar, sarmale cu mamaliga sau kebap mixt din adana. Ca bauturi se pot servi sampanie, vin, sucuri, apa sau cafea. Desertul este compus din baclava si fructe. Restaurantul pune la dispozitia client