Stratul de zăpadă pe pârtiile din Poiana Braşov măsura ieri aproximativ 12 centimetri. Deoarece nu a nins abundent, administratorii pârtiilor s-au văzut nevoiţi să pornească tunurile de zăpadă. Din cauza temperaturilor ridicate, instalaţia a fost pornită abia vineri dimineaţă, timp de trei ore, când mercurul din termometre a coborât la –5 grade Celsius. Chiar şi în acest condiţii zăpada de pe pârtii este indicată celor care au schiuri destinate începutului de sezon. „Pârtiile au stratul de zăpadă în medie de 12 centimetri. Condiţiile de schi sunt aşa şi-aşa. Tunurile de zăpadă au fost pornite de la ora 5 dimineaţa şi le-am oprit la ora 8.30. Şi în Postăvarul stratul de zăpadă are aceeaşi grosime. Am avut parte de nişte fenomene meteo ciudate. Când în Poiană ningea, în Postăvarul era soare, plafonul de nori fiind până la 1.500 de metri. Azi-noapte în Postăvaru au fost –10, -11 grade Celsius, iar în Poiană până la ora 5 dimineaţa, doar –2. Oricum prognoza arată că la munte va mai ninge. Dacă acest lucru se va întâmpla şi temperaturile vor coborî la –5 grade, atunci se va schia în condiţii foarte bune”, ne-a declarat Nicolae Bucur, şeful Compartimentului Întreţinere Pârtii, din cadrul Ana Teleferic.
Primul grup
de străini din
acest sezon
Ieri dimineaţă, monitorii de schi au tasat zăpada de pe pârtia Bradul. Aceştia vor avea duminică primii clienţii. Un grup de 300 de britanici vor sosi duminică în Poiana Braşov pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă şi pentru a învăţa să schieze. Aceştia au plătit 240 de lei de persoană pentru patru ore de schi pe zi, timp de şase zile, sub îndrumarea unui instructor specializat.
De ieri, am intrat în iarna astronomică
Deşi iarna meteorologică a sosit încă de la 1 decembrie, începutul iernii astronomice a avut loc la ora 2 şi 22 de minute, în noaptea dintre 21 şi 22 decembrie. Noaptea sols