Cancer la plic Daca tot vorbeam ieri despre otrava la sticla, m`am decis sa abordez azi subiectul cancerului la plic. Sau tub, sau orice altceva care contine binecunoscutul ingredient "E".
E123, E423, E317, Etc.
Conservanti, coloranti, stabilizatori, arome "identic naturale"... Toti acestia sunt omniprezenti in tot ce mancam. Tot ce mancam cumparat de la magazine. Conserve, supe la plic, mezeluri... Ce mancam facut acasa sau cules din gradina nu contine aceste E`uri. Inca.
Erau la un moment dat publicate niste liste cu aceste E`uri si efectele lor, si, in marea lor majoritate sunt cancerigene (in cazul in care sunt consumate excesiv). Pe acest fapt se bazeaza si producatorii. Daca sunt consumate excesiv, sunt cancerigene. Cu alte cuvinte, nu te pune nimeni sa le consumi zilnic sau in cantitati mari. Dar... O supa la plic e mai ieftina decat o supa facuta in casa.. Si, tinand cont de nivelul de trai al majoritatii romanilor, se pare ca aceste produse se vand mai bine decat painea calda... Pentru ca, pana la urma, omul tre` sa traiasca. Si, o oala cu apa cu praful respectiv si c`o paine alaturi, da o senzatie de saturatie... Pana cand incep problemele de sanatate...
S`atunci, baga bani la doctori... Ca trebuie sa traiasca si ei...
Ehhhh...
In fine.
Tinand cont ca intram in UE, si conditiile lor sunt extrem de clare in ceea ce priveste agricultura si industria alimentara, in curand s`ar putea sa nu mai deosebim mancarea naturala de cea artificiala... Mancam ce ne dau ei sau ne mutam la tara si ne cultivam singuri. Asta in cazul in care mai gasim seminte nealterate genetic...
Partea mai nasoala e faptul ca nu prea avem ce face. Cu sau fara voia noastra, asta se va intampla...
Las` sa intram in UE, s`om mai vedea dup`aia...
E`urile le mancam deja.
Asteptam U`urile...