Slujbe si festivitati inchinate nasterii Domnului au avut loc in bisericile din toate colturile lumii, iar cei mai multi dintre credinciosi s-au pregatit temeinic pentru sarbatoare. La Betleem, slujba de Craciun, oficiata in engleza, franceza, araba si aramaica, limba straveche a lui Iisus, a stat sub semnul confruntarilor din zona.
In Finlanda, duminica seara, credinciosii s-au adunat la slujbe speciale in care se aprind lumanari la mormintele celor dragi. Imaginea miilor de lumanari ce lumineaza noaptea este una pe care cu greu o poti imagina.
Principala piata din Viena, impodobita cu brazi si ornamente de Craciun, reprezinta atractia principala a sarbatorilor. Desi Craciunul este celebrat de obicei acasa, cu o masa festiva si cadouri, bisericile si catedralele din Germania au fost neincapatoare in seara de Ajun, la slujbele religioase urmata de concerte de orga.
In Marea Britanie, una dintre traditii este ca elevii sa monteze, in scoli sau in biserici, piese despre nasterea Mantuitorului. In vechime se foloseau animale vii pentru redarea atmosferei insa in prezent se prefera costumele.
La Beijing, peste 5.000 de catolici au infruntat frigul si au asistat la slujba speciala de Craciun oficiata in cea mai mare catedrala din capitala. Slujba a atras insa si foarte multi turisti, curiosi sa observe ciudatele obiceiuri ale chinezilor.
Craciunul, marcat de confruntari
Crestinii din Betleem celebreaza si ei nasterea Domnului. Orasul in care se spune ca s-a nascut Iisus a devenit loc de pelerinaj pentru crestinii din toata lumea, insa multi dintre credinciosi critica relatiile tensionate care au marcat anul acesta teritoriile pelestiniene.
Slujba de Craciun, oficiata in engleza, franceza, araba si aramaica, limba straveche a lui Iisus, a stat sub semnul confruntarilor din zona. Patriarhul la