Dupa lungi perioade de negocieri si discutii aprinse cu reprezentantii Guvernului, principala federatie sindicala a functionarilor publici, Sed Lex, a renuntat la miscarile de protest. "Oficial nu avem foarte multe date. Ceea ce stiu este ca, in urma referendumului, vineri s-a renuntat la greva.
Ultimele propuneri ale Guvernului, in speta ale ministului Sebastian Vladescu, erau de cresteri cu 7 la suta, de la 1 aprilie, si de 13 la suta, de la 1 octombrie 2007", a sustinut ieri Elena Ciubotaru, liderul de sindicat al finantistilor ieseni. In total, functionarii publici ar trebui sa primeasca in 2007 salarii cu 20 la suta mai mari. Sindicalistii au refuzat prima oferta a ministrului Vladescu de majorare in doua trepte, cu 6 la suta de la 1 aprilie 2007 si cu 9 la suta de la data de 1 octombrie 2007. Printre solicitari, functionarii publici au mai cerut acordarea unui salariu mediul net de 12,25 milioane lei (1.225 RON), cerere bazata pe faptul ca functionarii au in acest moment un salariu mediu net de 6,1 milioane lei (610 RON), cu 3,1 milioane lei (310 RON) mai putin decat media pe economie. La aceasta se adauga acordarea primelor de vacanta, care nu au fost luate de functionarii publici, alaturi de acordarea unui spor de confidentialitate, spor de care beneficiaza doar o parte din functionari. Ultima dintre revendicari este legata de sporul de fidelitate. Functionarii publici cer un spor de 20 la suta, pentru angajatii vechi, pentru pastrarea acestora. Pana in prezent, functionarii au obtinut doar promisiunea ca pe langa cresterea de 20 la suta a salariului, celelalte revendicari vor fi rezolvate in cursul anului viitor.
Dupa lungi perioade de negocieri si discutii aprinse cu reprezentantii Guvernului, principala federatie sindicala a functionarilor publici, Sed Lex, a renuntat la miscarile de protest. "Oficial nu avem fo