Culori impuse: alb si rosu, argintiu si verde iar auriul nu poate iesi din schema. Cadouri, mosi, luminite, super-oferte, euforie, lipsa de taxiuri si nervi pe masura. Mosul nu mai e ce-a fost! Creat de Coca-Cola in alb si rosu, batranul inca nu iese la pensie si datorita lui, orasele abunda de clasicele culori. Traditia ne cere sa fim ‘shoping-isti’ si ne facem datoria fara sa cracnim.
Reactia noastra ca si consumatori: Cumparam!
Ce fac in aceste conditii publicitarii? Canta frumos pentru ca publicul sa joace pe limba clientilor lor. Imagini de care se abuzeaza...“Mos, reni, brazi si scufii pune toata lumea”, a precizat pentru Wall-Street, Serban Alexandrescu, director de creatie al Headvertising.
“Mi se pare cel mai imbecil lucru pe care poti sa il faci - sa-ti ingropi constient vocea intr-n cor din care personalitatea ta nu se va mai vedea deloc. Lumea vrea sa o distrezi sau sa ii oferi ceva relevant, nu sa te caciulesti in fata ei. Trebuie sa creezi un instrument specific sezonului prin care sa iti pastrezi vocea marcii, nu sa intri in corul anonimilor netinuti minte, care pun fulgi si globuri si iti ureaza de sute de mii de ori ‘sarbatori fericite’”, mai spune el.
Craciunitze cu iz de campanie
Aceeasi idee anti-suprasaturare a consumatorilor au adoptat-o si cei de la GMP. “In campaniile noastre, Mosul nu ocupa nici un loc. Nici beteala, globurile sau Craciunitzele. Avem cateva campanii care se desfasoara in perioada asta, insa am preferat sa ne uitam mai degraba la spiritul sarbatorilor si nu la elementele lor. Avem campanii despre cadouri, bucurie, altruism, viitor”, ne-a spus Felix Tataru, director general si patron al agentiei.
Solutii de evitare a aglomeratiei de promotii, imagini si culori cat mai specifice sezonului nu exista neaparat, explicatia fiind una simpla: “de sarbatori, consumatorii doresc suprasaturarea. O cau