Anul care stă să se încheie a strâns atât bile albe, cât şi negre în evaluarea prestaţiei mediului de afaceri şi a autorităţilor cu putere de decizie în economie. Prin urmare, economia românească primeşte, în urma analizei Capital, mai multe plusuri decât minusuri. Bilanţul economiei româneşti iese pozitiv pe ansamblu, mai ales datorită faptului că businessul şi-a văzut de treabă fără a avea de suferit de pe urma prestaţiei - lamentabile de cele mai multe ori &n
Anul care stă să se încheie a strâns atât bile albe, cât şi negre în evaluarea prestaţiei mediului de afaceri şi a autorităţilor cu putere de decizie în economie. Prin urmare, economia românească primeşte, în urma analizei Capital, mai multe plusuri decât minusuri.
Bilanţul economiei româneşti iese pozitiv pe ansamblu, mai ales datorită faptului că businessul şi-a văzut de treabă fără a avea de suferit de pe urma prestaţiei - lamentabile de cele mai multe ori – a clasei politice. Care a călcat destul de tare în străchini, iar zgomotul acestora a atras atenţia justiţiei. Pe sfârşit de an, acesta a decis trimiterea în judecată a fostului ministru al Economiei, pentru trădare prin transmiterea de secrete de stat.
„Unul dintre cele mai proaste momente a fost când Executivul românesc, prin CSAT, a intervenit în contracte comerciale (de privatizare) în loc să se adreseze în justiţie“, crede Markus Piuk, avocat coordonator al casei de avocatură Schoenherr şi Asociaţii. Cele două consecinţe ale acestei decizii, promovată de preşedintele Traian Băsescu, au fost imaginea şifonată a autorităţilor în faţa investitorilor străini şi stoparea privatizărilor din energie.
Tot pe sfârşit de an, o altă privatizare, cea a CEC, a fost amânată. Acum, pe lângă banii necesari menţinerii competitivităţii pe piaţa companiilor