Pe ultima suta de metri a acestui an administratia clujeana a strecurat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local un proiect imobiliar care promite sa reaprinda spiritele intr-unul dintre cele mai scumpe cartiere de locuinte din municipiu.
Consilierii au avut pe ordinea de zi un proiect de aprobare a unui nou plan urbanistic de detaliu (PUD), pentru o fosta fabrica de confectii, situata in imediata apropiere a stadionului "Ion Moina", a Salii Sporturilor, precum si a parcului central si a parcului Iuliu Hatieganu.
Fosta intreprindere comunista "Romania Muncitoare" este acum detinuta de SC "Textila Romat" SA, care, pe o suprafata de peste 6.000 de metri patrati, doreste sa transforme imobilele existente si sa amenajeze o zona rezidentiala si spatii comerciale.
Aceasta firma a mai avut ambitii imobiliare in urma cu cativa ani, in 2003, cand a solicitat si obtinut autorizatie de construire a unui bloc de locuinte, prin extinderea centralei termice a fabricii peste o alee pietonala, indispensabila accesului locuitorilor din zona.
Proiectul respectiv a starnit, insa, revolta generala a 24 de asociatii de proprietari, care s-au organizat si au protestat pe langa toate institutiile abilitate.
Locuitorii cartierului invecinat fabricii au contestat atunci modalitatea prin care societatea a ajuns sa se intabuleze ca proprietara a terenului respectiv, precum si conditiile in care s-a eliberat autorizatia de construire, dar si felul in care au fost demarate lucrarile.
Consecintele au fost ca Primaria, condusa la acea vreme de Gheorghe Funar, a amendat "Textila Romat" SA cu 50 de milioane de lei vechi, pentru distrugerea aleii pietonale. In luna decembrie 2003, Consiliul Local a hotarat sistarea lucrarilor la blocul construit de firma, pana