Potrivit bilantului realizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), in acest an agentii economici au oferit brailenilor aproximativ 7000 de posturi vacante. Cele mai multe dintre acestea au fost pentru muncitori calificati - 48,5%. Numai 7% dintre locurile de munca oferite au fost pentru persoanele cu studii superioare, 17,5% au fost pentru brailenii cu studii medii, iar 27% au fost pentru muncitorii necalificati.
Paleta de ocupatii nu a fost prea diversificata. Astfel, cei aflati in cautarea unei slujbe puteau sa lucreze ca: asistenti sociali, agenti de paza, control acces, ordine si interventie, brutari, patiseri, vinzatori in magazine si piete, sudori, zidari, soferi, magazineri, dulgheri, timplari, agenti comerciali, mecanici, zugravi, vopsitori, tapetari, lacuitori. Destul de multe posturi au fost pentru confectioneri asamblori articole din textile, dar salariile oferite au fost mici. Conform datelor puse la dispozitie de AJOFM, 77,9% dintre posturile vacante au fost ocupate prin programul de ocupare.
Tot in acest an, institutia braileana a organizat 33 de cursuri de calificare la care au participat 856 de someri. Ei si-au dezvoltat abilitatile pentru ocupatiile de: bucatar, brutar, confectioner, patiser, ospatar, zidar-pietrar tencuitor. Foarte multi dintre someri provin din mediul rural si din acest motiv, in mai multe comune si sate din judetul Braila au fost organizate cursuri specifice zonei. Astfel, satenii s-au calificat in ocupatiile de piscicultor, crescator de animale, lucrator in cultura plantelor. Nu mai putin de 688 de persoane interesate sa obtina certificate de producator sau permise de pescuit, au participat la aceste cursuri.
Potrivit bilantului realizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), in acest an agentii economici au oferit brailenilor aproximativ 7000 de posturi v