In "buna" traditie locala, nici in anul 2006 nu a existat cu adevarat o echipa a parlamentarilor de Braila, asa cum nu a existat nici in 2005. Din cei sapte deputati si senatori locali, s-au format "bisericute", pe caprarii politice, cu maximum de doi coechipieri. Una dintre aceste echipe a fost formata din senatorul PSD Aurel Simionescu si colegul sau de partid, deputatul Mihai Tudose. Cei doi recunosc ca, in rest, colaborarea cu ceilalati parlamentari de Braila s-a rezumat la simple discutii, pe o tema sau alta.
"Am avut o discutie cu domnul deputat PD Horia Vasioiu, cind a fost vorba despre Legea 333, cea privind paza comunala, pentru ca dumnealui este in comisia de aparare, cea care a facut raportul la lege. Am mai avut o incercare, pe o initiativa a PNL, pe care au semnat-o domnul senator Dan Sabau si domnul deputat Gabriel Sandu, legat de un amendament la Legea zonelor libere. Nu mai stiu acum in ce stadiu se afla acea initiativa. Deci, la modul practic, nu exista un grup al parlamentarilor de Braila, cel putin eu nu l-am simtit ca fiind un adevarat grup. La modul personal, am mai avut niste discutii, dar ca sa mergem cu totii de mina la Bucuresti, pentru un anumit proiect, nu s-a intimplat. Am convenit sa facem acest lucru, pe tema aeroportului de la Ianca, cu cazarmile care sa treaca in administrarea autoritatilor locale, cu spitalul regional, dar nu s-a intimplat acest lucru", ne-a declarat, ieri, Aurel Simionescu.
El considera ca s-ar fi putut rezolva niste lucruri pentru Braila, pe diverse domenii, daca s-ar fi lucrat in echipa, dar nu s-au putut aduna " coechipierii": "Am avut un culoar extrem de favorabil, mai ales in zona de sanatate, in care Dan Sabau era presedintele comisiei de sanatate, si Gabi Sandu avea o anumita pozitie in PNL, numai ca PNL-ul s-a spart si ei acum probabil nu mai sint framintati de problemele Brailei. Am fi