Tortilla cu pui în loc de sărmăluţe, gorgonzola în loc de telemea şi icre negre în loc de şorici scoici, surimi, tirokafteri, "ouă de cocoş", peşte Dorada, batog de morun sau bomba de ricotta cu coacăze.
Restaurantele Capitalei se întrec în meniuri care mai de care mai apetisante, iar succesul maxim par să-l înregistreze cele care oferă mese de Revelion importate din China, Grecia, Italia sau Mexic.
Pe lângă oferta culinară de excepţie, mai toate restaurantele promit clienţilor tombole, artificii, muzică şi dansuri specifice ţărilor pe care le reprezintă.
Chiar dacă e restaurant chinezesc, "Templul Soarelui" îşi va prezenta meniul în sistem bufet suedez. Vor fi aşezate, pe mese, nu mai puţin de 21 de preparate tradiţionale, printre care orez Templul Soarelui, surimi, limbă cu 5 arome, peşte în 5 culori, prăjitură Tian-Fu şi cremă de scoici.
Meniul include vinul, berea, apa minerală şi sucurile, cafeaua, ceaiul şi şampania, şi costă 2.070.000 lei vechi pentru adulţi, copiii sub 10 ani având reducere de 50%. "Toate reţetele sunt autentice, iar produsele sunt gătite de un maestru bucătar chinez", se mândreşte managerul restaurantului.
Ospăţ ca pentru zei, la restaurantul Mythos
Restaurantul Mythos vrea să aducă aerul Greciei în Bucureşti şi propune un meniu tradiţional athenian. Startul petrecerii va fi marcat cu tzatziki, tirokafteri (salată din brânză feta cu ardei capia şi ardei iuţi - n.r.), salată de ardei copţi şi vinete. Meniul mai conţine şi carne de porc marinată la rotisor, "ou de cocoş" (file de pui umplut cu şuncă şi brânză feta pe o clătită de cartof), peşte Dorada şi ianiotiko (rulouri de nuci cu miere).
Fiecare fel de mâncare este însoţit de pâine specială, preparată chiar în bucătăria restaurantului şi, evident, de măsline. La capitolul băuturi, oferta restaurantului cuprinde whisky, vodca, martini, campari, dive