După fuziune, omul de afaceri îşi păstrează aproape aceeaşi cotă pe care o avea la HVB Ţiriac Acţionarii HVB Ţiriac Bank şi Unicredit România au aprobat planul de fuziune prin absorbţie, proces care va fi finalizat la 1 iunie 2007.
Proiectul de fuziune prin absorbţie dintre HVB Ţiriac Bank şi UniCredit România, care a fost publicat deja în "Monitorul Oficial", prevede majorarea capitalului social al HVB Ţiriac cu 4.208.828 de acţiuni. Astfel, capitalul social al băncii absorbante, HVB Ţiriac Bank, va fi majorat cu 39,14 milioane de lei. Pentru o acţiune nominală a UniCredit România, cu o valoare nominală de 100 de lei, acţionarii UniCredit vor primi două acţiuni ordinare care vor fi emise la HVB Ţiriac Bank. Valoarea nominală a fiecărei acţiuni va fi de 9,3 lei. În urma fuziunii dintre cele două bănci comerciale, cunoscutul om de afaceri Ion Ţiriac, care avea aproximativ 45% din HVB Ţiriac, va deţine în noua entitate bancară 40,4% din pachetul total de acţiuni. De asemenea, în cadrul UniCredit Ţiriac vor mai deţine pachete de acţiuni de sub 1% şi trei membri ai familiei Raţiu, printre care soţia fostului politician şi cei doi copii ai acestuia.
Valoarea nominală a unei acţiuni va fi de 9,3 RON
Înainte de fuziunea cu UniCredit, capitalul social al HVB Ţiriac Bank era situat la un nivel de 339,96 milioane de lei, cu o valoare nominală a unei acţiuni ordinare de 9,3 lei. După fuziune, ca urmare a majorării de capital prin emiterea de noi acţiuni, capitalul HVB Ţiriac Bank va fi de 379,109 milioane de lei, împărţit într-un număr de 40.764.435 acţiuni ordinare, cu o valoare de 9,3 lei fiecare. Fuziunea constă în absorbirea de către HVB Ţiriac (considerată banca "absorbantă") a băncii Unicredit România (banca "absorbită"). Absorbţia se va face pe baza situaţiilor financiare ale UniCredit România din 30 septembrie, aprobate de acţionarii celor doua bănci î