Asociaţiile consumatorilor cer magazinelor să boicoteze astfel de produse obţinută din celula unui animal adult, Autoritatea americană pentru reglementare în domeniu, FDA, a anunţat că laptele şi carnea provenite de la animale clonate pot fi consumate fără niciun pericol. Tehnica clonării este utilizată în prezent pentru vite, cai, porci şi alte mamifere.
În sprijinul hotărârii, FDA a citat mai multe studii făcute de specialişti pentru a dovedi că produsele provenind de la animale clonate şi de la descendenţii acestora sunt la fel de bune de consumat ca şi cele nemodificate genetic. "Pe baza analizei a sute de studii şi rapoarte referitoare la sănătatea şi compoziţia alimentară a clonelor şi descendenţilor lor, s-a determinat că produsele din carne şi lapte provenite de la animalele clonate sunt la fel de bune pentru consum ca şi hrana pe care o folosim zilnic", a declarat Stephen Sundlof, directorul centrului veterinar din cadrul FDA.
60% din americani se opun deciziei
Mai multe asociaţii de consumatori au criticat această decizie, motivând că sondaje de opinie independente au arătat că 60 la sută din americani se opun clonării animalelor şi cumpărării de carne şi lapte provenite de la animale clonate, chiar dacă guvernul dă asigurări că nu există niciun pericol pentru consumarea acestora. "Considerăm că este o decizie foarte proastă", a declarat Carol Foreman, responsabilă cu problemele alimentare în cadrul Federaţiei americane a Consumatorilor. Asociaţiile de profil vor face lobby pentru ca magazinele să nu vândă produse provenite din animale clonate.
Clonarea costă peste 100.000 $
Costurile pe care le presupun tehnicile de clonare sunt ridicate deoarece rata de succes este destul de mică. Preşedintele Genetic Saving and Clone, Chuck Long, unde s-a clonat prima pisică, susţine că aceasta a costat peste 100.000 de dolari. Şi echipa car