Parlamentul i-a validat în ultima şedinţă din decembrie 2006 pe cei şase noi membri ai CNA, deblocând activitatea instituţiei de reglementare în audiovizual. Noii numiţi pentru câte un mandat de şase ani sunt Gelu Trandafir, propus de Preşedinţie, Dan Grigore, propus de Guvern, Attila Gasparik (UDMR), propus de Senat, Răsvan Popescu (PNL) - Senat, Ioan Onisei (PD) - Camera Deputaţilor şi Constantin Duţu (PRM), propus de Camera Deputaţilor. Cu o bilă albă pentru că nu
Parlamentul i-a validat în ultima şedinţă din decembrie 2006 pe cei şase noi membri ai CNA, deblocând activitatea instituţiei de reglementare în audiovizual.
Noii numiţi pentru câte un mandat de şase ani sunt Gelu Trandafir, propus de Preşedinţie, Dan Grigore, propus de Guvern, Attila Gasparik (UDMR), propus de Senat, Răsvan Popescu (PNL) - Senat, Ioan Onisei (PD) - Camera Deputaţilor şi Constantin Duţu (PRM), propus de Camera Deputaţilor.
Cu o bilă albă pentru că numărul de membri CNA a rămas în final tot de 11, numirile arată în schimb cât de eronată este în continuare atitudinea clasei politice, în ansamblul său, faţă de statutul de independenţă al instituţiei. Dacă Gelu Trandafir este ziarist independent, cei doi politicieni de carieră, juristul Ioan Onisei (PD) şi fostul balerin şi om de afaceri Constantin Duţu (PRM) vin să continue seria începută de PSD în urmă cu doi ani, când în CNA a poposit primul fost membru al unui partid, Grigore Zanc.
Activitatea CNA a fost reluată vineri, 22 decembrie, printr-o scurtă şedinţă cu uşile închise, cu prilejul căreia a fost fixat programul pentru primele zile din anul 2007. Principalele puncte de pe ordinea de zi sunt alegerea unui nou vicepreşedinte al Consiliului şi organizarea concursului de frecvenţe de radiodifuziune, amânat în toamna trecută din cauza lipsei de cv