Celulele alimentelor care au fost coapte cu microunde pur şi simplu explodează este o metodă "contra naturii" prin care se fierb alimentele şi numeşte acest cuptor "calul troian" al bătrâneţii, plasat în bucătăriile moderne.
Magnetronul, piesa cheie a oricărui cuptor cu microunde, produce un câmp electric alternativ, care-şi variază caracteristicile de două miliarde de ori într-o singură secundă.
Acest câmp produce o "scu-turătură" la nivel molecular, care acţionează mai ales asupra apei, dar şi asupra lipidelor şi proteinelor.
Care este diferenţa
Zguduiala provoacă fricţiuni între molecule, iar acestea duc la creşterea temperaturii corpului respectiv, care se încălzeşte de la interior spre exterior. Un studiu din anul 1971 arată însă că un morcov fiert la microunde are celulele complet distruse. Hertel a refăcut experimentul cu numeroase alte alimente. Apoi a hrănit un grup de studenţi numai cu mâncăruri gătite la microunde şi a comparat evoluţia lor cu cea a unui alt grup, hrănit exclusiv cu hrană fiartă pe foc. Diferenţele dintre cele două grupuri au fost clare: cei hrăniţi cu aportul microundelor au colesterolul mai mare, iar hemoglobina mai mică, adică îmbătrânesc mai repede.
Câmpurile sunt periculoase
Hans U. Hertel spune că, deşi rezultatul e mai prost, cuptorul cu microunde poate fi totuşi folosit, deoarece nu mâncarea este adevăratul pericol. Mult mai mare este riscul de a "fierbe" creierele celor care stau lângă un cuptor incorect izolat. Câmpul creat de cuptor "seamănă" cu cel folosit de tehnologiile de comunicare fără fir. Doctorul Hertel spune că tehnologiile moderne de telecomunicaţii au transformat întreaga planetă într-un imens cuptor cu microunde, care afectează nu doar oamenii, ci şi toate celulele vii de pe Terra. Un cuptor cu microunde este, prin comparaţie, de mii de ori mai puţin periculos decât un telefon mob