Primele zile de muncă de după un Revelion istoric i-a adus pe locuitorii Capitalei la realitate care au apelat la mijloacele de transport în comun ieri-dimineaţă au fost nevoiţi să parcurgă trei staţii în cel puţin 30 de minute. Între staţii, călătorii din autobuzul 336 abia mai rezistau şi-i cereau şoferului să le deschidă uşile ca să plece pe jos. Nici şoferii nu au fost mai fericiţi. Viteza de deplasare o concura doar pe cea a melcului, din cauza manevrabilităţii şi vizibilităţii reduse. "Nu pot să merg cu mai mult de 35 de km/oră că alunecă foarte tare şi nici nu a fost făcută deszăpezire. Am făcut din Drumul Taberei până aici (strada Apusului - n.r.) aproape o oră cu maşina", spune taximetristul Ionel Pop.
Pe Calea Griviţei, situaţia era şi mai proastă: bălţile formate din cauza lapoviţei treceau de gleznă, pietonii erau stropiţi la fiecare trecere a maşinilor sau autobuzelor.
Tramvaie înecate în mocirla de pe şine
Dintre toate mijloacele de transport în comun, tramvaiele au fost cele mai afectate de vremea proastă. "La depou avem probleme cu motoarele tramvaielor. Multe dintre ele nu au mai pornit deloc din cauza infiltraţiilor de apă, aşa că am mai chemat oameni pentru a suplimenta schimbul trei, pentru ca mâine să pornească toate", spune şeful depoului de tramvaie din Militari, Vasile Croitoru. Mai mult, explică el, întârzierile sunt semnificative din cauza vremii şi a traficului mult îngreunat.
Tone de substanţe pentru evitarea îngheţului
Ieri, primăriile de sector din Bucureşti au scos pe străzile principale ale Capitalei sute de utilaje de deszăpezire, care au împrăştiat substanţe antiderapante după începerea ninsorii. "Se acţionează cu utilaje în program de două schimburi, câte 12 ore fiecare, în total 140 de oameni, atât timp cât este necesar. Dacă situaţia meteorologică se va schimba, intervenţiile vor fi intensificate", a