Curtea de Apel Bucuresti va lua maine in discutie cererile de punere in libertate ale lui Dorinel Mucea si Vadim Benyatov, arestati in cazul privatizarilor la data de 29 noiembrie 2006. Cererile celor doi, acuzati alaturi de Mihai Donciu si Stamen Stancev de spionaj si tradare prin transmitere de secrete, au fost depuse la data de 28 decembrie, insa Curtea de Apel a dat termen pentru inceputul lunii ianuarie, sustinand ca nu a primit in timp util dosarele de urmarire penala de la Parchet.
Situatia ar putea fi insa putin mai complicata, avand in vedere gravitatea acuzatiilor si faptul ca, in acelasi dosar, a fost pus oficial sub acuzare si fostul ministru al Economiei: solutionarea cererilor ar putea fi de competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
In urma informatiilor furnizate de serviciile secrete, procurorii DIICOT au dispus, la data de 22 octombrie, inceperea urmaririi penale fata de opt persoane care au constituit un grup infractional organizat in scopul obtinerii de informatii secrete care au atentat la siguranta nationala.
Stamen Stancev, Vadim Benyatov Don, cehul Michael Susak si Mircea Calin Flore sunt acuzati de spionaj si de constituirea grupului, Mircea Calin Flore si Michal Susak sunt cercetati in lipsa, iar Mihai Dorinel Mucea, Mihai Radu Donciu si Robert Marius Neagoe de tradare prin transmitere de secrete si de constituirea unui grup infractional organizat care actioneaza in mod coordonat pentru divulgarea unui secret economic si concurentei neloiale.
Turcul Oral Mustafa este acuzat de complicitate la spionaj si de constituirea unui grup infractional.
Seres, acuzat de tradare
In acelasi dosar a fost pus oficial sub acuzare, la data de 21 decembrie, si fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, sub aspectul savarsirii infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter tr