Desi iarna si-a aratat coltii doar in treacat, autoritatile brailene au fost nevoite sa intervina pentru curatarea drumurilor de zapada apoasa depusa pe parcursul zilei de miercuri, pentru a preveni formarea poleiului. Dupa cum ne-a informat Adrian Dediu, directorul Directiei pentru Administrare si Gospodarire Locala, in municipiu s-a intervenit cu patru utilaje dotate cu lama pentru indepartarea zapezii de pe arterele principale. Totodata, in primele ore ale diminetii s-a imprastiat material antiderapant pe poduri si in curbele unde exista pericol de derapare. "In total, am consumat circa 40 tone de antiderapant", ne-a spus directorul Dediu. Acesta ne-a mai informat ca s-a mai actionat si cu vidanje, in cartierul Viziru, unde se formasera balti pe carosabil din cauza sistemului de canalizare invechit care nu facea fata debitului mare de apa provenita de la topirea zapezii.
Pe cei 250 kilometri de drumuri nationale si europene din judet s-a actionat, de asemenea, cu utilaje cu lama si materiale antiderapante. "S-au imprastiat circa 280 tone de antiderapant, in special pe DN 2B Buzau-Braila-Sendreni, unde a fost situatia cea mai dificila", ne-a informat Doinita Corban, seful Sectiei Drumuri Nationale Braila. Din cauza viscolului, pe DN 2B un plop a fost doborit pe partea carosabila, in apropierea localitatii Oprisenesti, si acelasi lucru s-a intimplat si pe DN 21, linga localitatea Albina. Tot vintul puternic a rupt numeroase crengi care au cazut fie pe carosabil, fie pe acostamentul drumurilor, dindu-le de lucru in plus echipelor de interventie ale Sectiei Drumuri Nationale.
Pe drumurile judetene nu s-a intervenit, in schimb, deloc. Consiliul Judetean Braila s-a bazat, probabil, pe prognoza care anunta imbunatatirea vremii - lucru care s-a si intimplat, de altfel - si a lasat stratul de zapada asternut pe drumurile din administrarea proprie sa s