Un recent act normativ emis de Guvern permite autoritatilor locale din 3 judete sa extinda, in total cu 4.000 de hectare, suprafetele cu regim de zona libera deja existente. Astfel pe lista nominalizata in acest act, Braila beneficiaza de o suplimentare cu 403.880 metri patrati, suprafata amplasata in zona portului Braila. Cea mai mare suprafata de teren pe care a fost extins regimul de zona libera este in portul Constanta, de circa 3.800 hectare, urmata de Galati cu 81,8 ha, Braila fiind pe locul III cu cele circa 40 ha. In acest fel, suprafata totala alocata Administratiei Zonei Libere Braila depaseste 100 ha in conditiile in care, de la infiintare, AZL Braila i-a fost alocata o suprafata de 65,1 ha compusa din 3 platforme.
Terenurile sint administrate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si vor ramine in concesiunea Administratiei Porturilor Dunarii Maritime.
Conform legii, operatorii care isi desfasoara activitatea in zonele libere, cit si administratiile acestor zone, pot primi un ajutor de stat pentru dezvoltare regionala in cuantum de 50% din costurile eligibile ale investitiilor realizate de intreprinderile mari si de 65% din costurile similare realizate de intreprinderi mici si mijlocii.
Intreprinderile care au semnat contracte comerciale cu administratiile zonelor libere inainte de 1 iulie 2002 sint scutite de la plata redeventelor, pina la 1 ianuarie 2012.
Un recent act normativ emis de Guvern permite autoritatilor locale din 3 judete sa extinda, in total cu 4.000 de hectare, suprafetele cu regim de zona libera deja existente. Astfel pe lista nominalizata in acest act, Braila beneficiaza de o suplimentare cu 403.880 metri patrati, suprafata amplasata in zona portului Braila. Cea mai mare suprafata de teren pe care a fost extins regimul de zona libera este in portul Constanta, de circa 3.800 hect