Printr-o fericita intamplare, calatoria mea in Israel a coincis unor zile de mare sarbatoare pentru credinciosii din toate cele trei mari religii monoteiste ale lumii: Hanuca pentru evrei, Ramadanul pentru mahomedani si Craciunul pentru crestini. AfiS. Expozitia "Sarbatoarea sarbatorilor" de la Casa Artistilor Plastici Beit Chagall din Haifa exprima mesajul de pace al artistilor de credinte si de etnii diferite
Printr-o fericita intamplare, calatoria mea in Israel a coincis unor zile de mare sarbatoare pentru credinciosii din toate cele trei mari religii monoteiste ale lumii: Hanuca pentru evrei, Ramadanul pentru mahomedani si Craciunul pentru crestini.
La Haifa, orasul ale carui ziduri albe serpuiesc gratios dinspre azurul unui golf al Mediteranei printre inaltimile verzi ale Muntelui Carmel, m-am bucurat de spiritul "sfintelor sarbatori" in viziunea esentializata a unor renumiti pictori si sculptori, membri ai Uniunii Artistilor Plastici din oras.
Din partea acestora, la expozitia deschisa sub genericul "Existenta impreuna", a vorbit publicului pictorita de origine romana Liana Saxone-Horodi, experimentata noastra calauza in emotionantul periplu inceput pe urmele emigrantilor romani stabiliti in "tara sfanta". Laureata a prestigiosului Premiu "Herman Struck" pe anul 2004, Liana Saxone-Horodi este un bun exemplu in acest sens. A emigrat in Israel, in urma cu mai bine de patru decenii, dupa ce in tara unde se nascuse impartasise experienta trista a ostracizarii ca fiica de "dusman al poporului", tatal sau, avocatul Valentin Saxone, fiind detinut politic.
Printr-o fericita intamplare, calatoria mea in Israel a coincis unor zile de mare sarbatoare pentru credinciosii din toate cele trei mari religii monoteiste ale lumii: Hanuca pentru evrei, Ramadanul pentru mahomedani si Craciunul pentru crestini. AfiS. Expozitia "Sarbatoarea sarba