Teparii de meserie gasesc mereu modalitati pentru a face rost de bani multi intr-un timp cat mai scurt. Cert este ca cei care apeleaza la fel de fel de tertipuri pentru a-i pacali pe cei creduli si care nu obisnuiesc sa-si verifice colaboratorii au flerul afacerilor si reusesc aproape intotdeauna sa se si retraga la momentul oportun.
Un astfel de tun la tras si Ionut Popescu, din Eforie, care a tepuit sase societati cu mai bine de 800 de milioane de lei vechi. Pentru unii a face bani nu inseamna neaparat ca acestia trebuie castigati prin munca cinstita.
Este nevoie doar de putina imaginatie, de cele mai multe ori de putin ajutor pentru a face rost de cateva documente false si timp de cateva luni „afacerea” cu pricina produce mai mult decat si-ar putea imagina un om de afaceri cinstit.
Societatile fantoma sau care achizitioneaza bunuri in baza unor file cec, fara a avea insa nici un ban in cont, sunt ceva de notorietate, iar din pacate sunt destul de multi cei care le cad in plasa.
O parte a celor care si-au facut un obicei din a face astfel de afaceri au ajuns acolo unde le e locul, insa sunt inca destul de multi care isi vad in continuare de treaba sau care la momentul in care simt ca lucrurile incep sa scartaie fug din tara.
Ca marea majoritate a „afaceristilor” de acest gen, Ionut Popescu, un tanar de 30 de ani, a analizat mai intai piata, dupa care si-a infiintat si o societate.
Fiind administrator la societatea Met, din Eforie, Ionut Popescu s-a specializat in firmele care distribuiau materiale de constructii, faianta, gresie si tot ceea ce ar mai putea fi de folos celor care se ocupa de constructia de locuinte.
Pus pe treaba, Popescu a achizitionat marfa de la sase societati din judet achitand contravaloarea produselor cu mai multe file de cec, dar si cu bilete de ordin.
Ban