La butoane este prorectorul Mircea Petrina, patron al societatii Bogart Construct, agreata de Iancu. Iancu a ramas profesor la UTCN si este cercetat la DNA.
Terenul solicitat de UTCN, in suprafata de 16.925 mp, este impartit pe doua strazi ce se intersecteaza: 12.560 mp la numarul 72 de pe strada Observatorului si 4350 mp la numerele 72-74 de pe strada Ceahlau. Pretul metrului patrat in zona variaza intre 300 si 500 de euro. ZIUA de Cluj va prezinta azi jocurile pentru terenul de pe Ceahlau.
Acesta a fost dat in folosinta, in 1974, Universitatii Tehnice de catre Consiliul Popular Cluj. Intelegerea de atunci avea o durata de cinci ani. Nici dupa 1979 si nici dupa Revolutie, nimeni nu s-a mai interesat de situatia terenului. Astfel, a ramas in administrarea UTCN in scop didactic. Numai ca in loc de laboratoare, pe terenul de pe Ceahlau s-au facut magazine, baruri si un service auto.
Universitatea a incheiat, incepand din 1994, contracte de subinchiriere cu societati comerciale, care in schimbul utilizarii spatiilor au platit lunar o suma frumusica. Din toata aceasta afacere, proprietara terenului, adica Primaria, nu a incasat un leu.
Bazarul face loc unei afaceri mai banoase
In a doua jumatate a anului 2004, UTCN a demarat evacuarea societatilor comerciale. Din cele patru societati chiriase, numai Panoramix Lux nu a fost inca evacuata. Patronul societatii, Ioan Luput, spune ca s-a demarat procedura de evacuare a firmelor chiriase dupa ce Mircea Petrina a ajuns prorector al UTCN si dupa ce se stia ca Adrian Iancu va fi numit arhitect-sef al orasului.
Petrina este si director economic la universitate si el vrea sa ne scoata afara pentru a construi blocuri cu firma sa. Nu cred ca rectorul Radu Munteanu este amestecat in afacere, spune L