"Am construit un pod peste ocean, pe care iubirea circula in doua directii: Romania si America".
In 1958, Margareta Paslaru, o eleva in varsta de 15 ani si jumatate, debuta in muzica usoara, la Casa de Cultura "Grivita Rosie" din Bucuresti.
In 1960, George Grigoriu compune pentru ea o melodie cu care devine celebra: "Si-n apa marii"... Au trecut 46 de ani de atunci. Intre timp, fetiscana cu ochi albastri si voce groasa a urcat pe toate treptele vietii, dar si pe acelea ale profesiei de artist, adaugandu-si, pe panoplia succeselor sale, inca o performanta: facerile de bine, pe care le implineste, cum altfel, decat la cel mai inalt nivel. Va invitam la o ceasca de cafea, cu o mare vedeta, devenita bun national si sentimental al romanilor.
O sarbatoare muzicala
- Noul dvs. album muzical, ce poarta drept nume o declaratie de iubire (Margareta Forever), reactualizeaza dimensiunea marelui artist care sunteti, dar si legatura sentimentala nedesfacuta cu milioanele dvs. de admiratori. Cum a decurs intalnirea cu publicul romanesc?
- Ma bucur sa vorbesc si cititorilor "Formulei As", publicatie pe care o deschid saptamanal pe Internet, despre ultima mea realizare artistica. Acest album, "Margareta Forever", este o compilatie si cuprinde 26 dintre cele mai frumoase melodii din repertoriul meu, multe dintre ele editate pana acum doar pe discuri de vinil. Pe langa "Lasa-mi, toamna, pomii verzi" sau "Cantecul Zanei" din filmul Veronica, veti gasi si piesele "Daca ai ghici", "Vei pleca", "Unde ti-e gandul", "Timpul", "O poveste de iubire", "Aripi daca as avea", "Strainul", "Si tu imi placi", "Poate stie cineva", "In gradina bucuriilor", "Mai bine soarta lui Sisif" sau "Ale tale" - un duet cu regretatul Dan Spataru. Peste 400 de invitati au participat la lansarea acestui album de colectie si, desi evenimentul a inceput la ora pranzului