Ioana Lupea: "Europarlamentarul roman pleaca cu trei infirmitati politice majore: complexul de inferioritate, comportament de masina de vot si lipsa unei viziuni nationale."
Este un demagog politicianul care promite ca poate face prea multe pentru Romania din pozitia de europarlamentar. Asa si-a inceput liberalul Adrian Cioroianu campania electorala pentru Parlamentul European, anuntandu-ne ca orice promisiune este o minciuna.
Un debut atipic pentru o competitie politica romaneasca, unde de obicei suntem ademeniti cu fraze imbibate in lapte si miere sau trecute prin sabia justitiarului. Electoratul roman va lua contact in urmatorul an cu trei tipuri de discursuri, supranational, national si local, si este deschis la subiecte si abordari noi.
Vom vedea insa cat de pregatiti sunt politicienii pentru a satisface asteptarile.
Din pacate, discursul ce ne va fi servit in eurocampanie e previzibil (as paria pe teme, plutesc in aer): succesul aderarii, strategia guvernamentala pentru integrare, deteriorarea nivelului de trai, restrictiile pe piata fortei de munca.
Avertismentul liberalului Adrian Cioroianu ne vorbeste despre limitele puterii unui europarlamentar din experienta celor cateva luni de practica in legislativ, ca observator.
Europarlamentarul roman pleaca intr-adevar cu trei infirmitati politice majore, unul ce tine de mentalitati, unul de practica parlamentara, iar cel de-al treilea de lipsa unei viziuni asupra intereselor Romaniei in Uniunea Europeana.
Politicianul roman are un complex de inferioritate, vine dintr-o tara saraca, abia primita in UE dupa ani intregi de negocieri cu hopuri, deasupra careia stau suspendate inca amenintator clauzele sectoriale.
Probabil ca nu putini dintre romani au remarcat la conferinte sau intalniri internationale o anumita jena spec