Licitatia privind vanzarea a 16 mi-crohidrocentrale nu poate fi orga-nizata inca, deoarece Hidroelec-trica, societate care le detine, a ramas in curtea Ministerului Economiei, dar institutia din cadrul acestuia care se ocupa de privatizari (OPSPI) a fost transferata la AVAS. Licitatia privind vanzarea a 16 microhidrocentrale nu poate fi organizata inca, deoarece Hidroelectrica, societate care le detine, a ramas in curtea Ministerului Economiei, dar institutia din cadrul acestuia care se ocupa de privatizari (OPSPI) a fost transferata la AVAS. Privatizarea a 16 microhidrocentrale intarzie, pentru ca Ministerul Economiei si Comertului a ramas fara specialisti care sa gestioneze vanzarea activelor statului.
Licitatia privind vanzarea a 16 microhidrocentrale nu poate fi organizata inca, pentru ca Hidroelectrica, care le detine, a ramas in curtea Ministerului Economiei si Comertului (MEC), dar institutia din cadrul acestuia care se ocupa de privatizari (OPSPI) a fost transferata la AVAS. Microhidrocentralele sunt amplasate in judetele Alba, Mures, Dambovita si Suceava si trebuiau vandute in decembrie.
EXPLICATII. "Este nevoie de mandate pentru aprobarea licitatiei in AGA Hidroelectrica si de aprobarea caietelor de sarcini de catre MEC", a spus ieri Carmen Marin, director in cadrul Hidroelectrica. La finele anului trecut, Guvernul a decis, printr-o ordonanta controversata, ca OPSPI (Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie) sa treaca de la MEC la AVAS. In plus, s-a schimbat si ministrul Economiei. "Pana la o eventuala reorganizare a ministerului, de privatizari se vor ocupa directiile aferente domeniilor in care activeaza companiile respective", ne-a spus un reprezentant al MEC. Potrivit angajamentelor Romaniei fata de UE, Hidroelectrica trebuie sa privatizeze circa 150 de microhidrocentrale pana la sfarsitul acestui an. In ultimii doi