Volatilitatea pietei valutare s-a mentinut si ieri, chiar daca Finantele au organizat licitatii de obligatiuni de stat iar BNR nu a mai intervenit pe piata monetara.
“Piata a fost foarte volatila, ea fiind influentata mai mult de clienti decat de licitatiile de titluri de stat, comenta un dealer. Speculatorii, cei care lunile trecute au fortat aprecierea leului, se situeaza acum pe pozitii de asteptare, datorita politicii BNR de a mentine nivelul dobanzilor cat mai jos. Astfel pe piata monetara dobanzile overnight au coborat de la 3 - 5%, in cursul diminetii, la 0 - 3%, dupa ce BNR a anuntat anularea licitatiei saptamanale pentru depozite cu scadenta la o luna".
Cursul mediu al euro a scazut ieri de la 3,3914 la 3,3871 lei, pe o piata foarte volatila. Deschiderea a fost realizata la 3,3850 - 3,39 lei, valoare cu care s-a si inchis, insa pe parcursul sedintei a fost atins un maxim de 3,3980 - 3,4020 lei si un minim de 3,3780 - 3,38 lei.
Dolarul a beneficiat de evolutia sa pe pietele internationale si a urcat ieri de la 2,5890 la 2,6031 lei, revenind la pragul de 2,6 lei dupa o perioada de peste 3 saptamani.
Paritatea euro/dolar a scazut la minimul ultimelor sase saptamani, 1,2971 - 1,3029 dolari, moneda americana continuand sa beneficieze de suportul raportului pozitiv referitor la piata muncii din SUA. Acesta a readus in randul investitorilor speranta ca Rezerva Federala nu va opera in lunile urmatoare reduceri ale dobanzii de baza, care se situeaza din iulie la 5,25%.
Evolutia pozitiva a dolarului a determinat o noua scadere a pretului unciei de aur pe London Bullion Market.
Volatilitatea pietei valutare s-a mentinut si ieri, chiar daca Finantele au organizat licitatii de obligatiuni de stat iar BNR nu a mai intervenit pe piata monetara.
“Piata a fost foarte volatila, ea fiind influentata mai mult de clienti decat de licitat