Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, ieri, sa judece la 16 ianuarie cererea de eliberare din arest preventiv formulata de Vadim Benyatov, respingand solicitarea acestuia de a-si declina competenta in favoarea instantei supreme. La termenul anterior, Curtea de Apel Bucuresti a fost sesizata cu o contestatie la executare formulata de Vadim Benyatov, precum si cu o cerere de revocare a mandatului lui Dorinel Mucea. In fata instantei, procurorul de sedinta a sustinut ca este necesara declinarea competentei in cele doua cauze, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca urmare a punerii sub invinuire a fostului ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres. Avocatii lui Benyatov au aratat insa ca o viitoare declinare de competenta nu are nicio influenta asupra contestatiei la executare, deoarece in aceasta situatie instanta de executare este CAB, cea care a si emis mandatele de arestare.
In cazul lui Dorinel Mucea, fostul adjunct al sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, judecatorii au decis, vineri, sa admita exceptia de necompetenta in judecarea cererii de revocare a masurii arestarii preventive, dispunand trimiterea cauzei la instanta suprema. In acest dosar, Stamen Stancev, Vadim Benyatov Don, Michael Susak si Mircea Calin Flore sunt acuzati de spionaj si de constituirea unui grup infractional organizat care actiona in mod coordonat pentru divulgarea unui secret economic si de concurenta neloiala.
Functionarii ministeriali Mihai Dorinel Mucea, Mihai Radu Donciu si Robert Marius Neagoe sunt acuzati de tradare prin transmitere de secrete si de constituirea unui grup infractional organizat care actioneaza in mod coordonat pentru divulgarea unui secret economic si concurentei neloiale, in timp ce turcul Oral Mustafa este acuzat de complicitate la spionaj si de constituirea unui grup infractional. In acelasi caz, sunt v